Fredagen den 13 september 2019


Om tio dagar börjar min skrivsommar, flera veckor av skrivliv och, förhoppningsvis, lite semester.

När skrivsommaren väl börjar är det precis tio veckor till fredagen den 13 september. Fredagen den 13 brukar har en tendens att föra med sig bra vibbar för mig. Så nu undrar jag om jag inte borde spika in något speciellt till den fredagen i september. T.ex. kunde jag sikta på ett färdigt manus som skickas vidare någonstans.

Usch, det känns nervöst att ens skriva ut det: men jo, jag vill ju skicka in det här manuset till förlag. Jag drömmer ju likt så många andra om att bli antagen, bli utgiven, debutera och bli författare.

Jag frågade försiktigt handledaren förra veckan under vårt samtal, om det är en rimlig tanke - om det är något jag kunde satsa på, det här med att skicka in manuset till förlag nu i höst. Responsen var så överväldigande positiv, och så självklar. Så nu ligger fredagen den 13 september i maggropen och hur jag än böjer och töjer med yogan som jag återupptagit, så vill inte klumpen bort. Målet om ett färdigt manus som åker vidare till nästa instans har förkroppsligats.

Man ska inte skriva sånt här på internet. Man ska inte öppet lägga ut såna här mål och drömmar. För om drömmarna går i kras så är skammen så påtaglig. Jantelagen gör sig påmind. Du ska inte tro att du är något, eller, eftersom orden är mycket mer bekanta för mig på österbottnisk dialekt: Du ska int tro att du e na. De här orden har förstört så mycket för mig.

Men nu vill jag tro att jag har det som krävs att bli författare. Jag vill tro att det manus jag skrivit inte bara är tillräckligt bra, utan till och med lysande. Och att det kommer bli ännu bättre efter min skrivsommar.

Men det här är sånt man inte får säga rakt ut. Sånt man inte får skriva på internet.

Så därför säger jag inte rakt ut att jag tänker skicka in mitt manus till förlag fredagen den 13 september (och sedan hoppas, be, drömma och tro att ett förlag vill ha det), men jag säger att jag ska försöka och så lämnar jag det lite mystiskt öppet så får man tolka mitt beslut lite som man vill.

Kommentarer

 1. Det är väl klart man ska skriva ut sånt! HEJA!

  P.S. Kan du ändra i inställningarna så det går att kommentera med nåt annat än ett Google-konto? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack <3

   Och förlåt att det blev strul med kommentarerna, jag trodde jag hade fixat det men jag hade tydligen inte lyckats fått det sparat. Borde vara fixat nu :)

   Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Uppdatering: väntan, refusering, nytt och snart 30

Refusering nr 2

Ny blogg, ny och gammal längtan