Alla tiders inspiration


Sista juli idag och vi kom hem från en vecka i Österbotten i måndags. Jag blev förvånad över hur mörkt det var om nätterna här; det finns en liten skillnad mellan Åbo och Ytteresse, Pedersöre, när det kommer till sommarnätter.

Jag skrev knappt alls medan vi var borta. En skrivdejt med Alexandra var verkligen välkommet, men utöver det hittade jag inget lugn, ingen ro i mina hemtrakter. Det är en annan slags rastlöshet som lägger sig i mig då jag är där. Det är som om tonårsångesten väller in i mig när jag är i rummet som en gång varit mitt.

I jämförelse har jag aldrig känt mig så kreativ som jag gör nu, hemma i Åbo. Ett eget rum, lugn och ro, och hur mycket skrivtid som helst. Jag skriver på romanen, bearbetar, fixar och gör bättre; jag skriver dikter - magiska dikter om skrivandet som gör mig lycklig; jag samlar material till min nästa roman, Ebbas bok; och jag experimenterar med att planera en omskrivning av NaNoWriMo-manuset från 2015, ett manus som jag plötsligt fick inspiration för efter att ha gett det varken tankar eller energi sen jag fick råmanuset färdigt.

Det är sista juli och jag har haft ledigt från översättningen i 3,5 vecka. Under den tiden har jag skrivit en massa, haft writer's block med tillhörande känslomässigt kaos och varit till Österbotten en vecka. Men ännu har jag hela augusti på mig att leva skrivliv och jag är så fruktansvärt lycklig och tacksam. För tiden, för kreativiteten. Jag är så otroligt inspirerad och motiverad. Så nu börjar jag ta sikte på hösten. Augusti brukar bli en bra månad.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Uppdatering: väntan, refusering, nytt och snart 30

Refusering nr 2

Ny blogg, ny och gammal längtan