Skrivsommaren har börjat!


Äntligen, äntligen, äntligen! Jag har verkligen längtat efter det här. Så pass mycket att jag grät lyckotårar i morse när jag öppnade upp romandokumentet. 

Tack vare stipendiet från Svenska kulturfonden i våras kommer jag nu resten av sommaren kunna jobba med romanen på heltid. Översättningen har lagts åt sidan, men för att inte bli helt bortglömd vid firman som hittills gett mig 100 % av mina översättningsjobb skickade jag iväg L med en stor burk hembakade cookies som en slags Glad sommar! Jag är tillbaka i september (glöm inte bort mig)-hälsning. L jobbar alltså vid samma översättningsföretag och jag fick genast veta att kakorna var  väldigt uppskattade, så nu ska jag med gott samvete överleva på kulturfonden-pengarna i några veckor framöver. 

Och jag har redan börjat bearbeta manuset. Det är inte jättemycket som ska skrivas om, men lite. Plus att jag vill lägga till ett par scener och helt enkel ge mer åt läsaren - men utan att förklara för mycket. Det är en svår balansgång, men jag tänker lita på berättelsen. Jag litar på processen.

Gud, vad lycklig jag är ändå. Skrivsommaren har börjat och jag är så otroligt redo att ge det här manuset allt. All min tid, all min kärlek, hela min sommar.

Jag tror det blir riktigt bra.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Uppdatering: väntan, refusering, nytt och snart 30

Refusering nr 2

Ny blogg, ny och gammal längtan