Kung eller bluff

Det är sista september och hela månaden har bara rusat förbi. Förutom en massa jobb så har jag i princip varje kväll och helg suttit och fixat på manuset. Och det har blivit bättre och jag har varit väldigt stolt över det.

Men som jag fått höra åtminstone ett par gånger tidigare så finns det bara två lägen när man skriver: antingen tycker man att man är bäst, att man är kung, att man är ett geni och det man skrivit är the best thing since sliced bread,
eller,
så tycker man att man är den sämsta någonsin, att det man skrivit är skit, att man borde slänga allt och gå och gömma sig under en sten. 

För mig så blir det senare även en överväldigande känsla av att vara en bluff. Att hur kunde jag någonsin tro att det jag skrivit är värt något? Hur kan jag tro att jag faktiskt kan skriva något roligt? Vem fan tror jag att jag är? Allt kommer gå åt helvete och sedan har jag skämt ut mig inför hela Svenskfinland.

Det finns bara de två alternativen och att balansera mellan dem blir så otroligt svårt när jag håller på att jobba med ett skrivprojekt som jag bryr mig om, som jag vill tro på och som jag har alldeles höga förväntningar om. Samtidigt då som jag vet att allt kan gå åt helvete och att jag måste ha en plan B. Och det har jag, jag är redan inställd på det även om jag vet att jag just nu medan jag jobbar med manuset måste tycka att det blir bra. Inte kan jag ju ändra och fixa i manuset så att jag kan skicka in det till förlag samtidigt som att jag tycker det är skit? 

De senaste dagarna har jag tvivlat på manuset, men jag vet samtidigt att det finns något där. Jag är rädd för att faktiskt ge det vidare - jag har aldrig kommit så här långt i processen. Men så småningom är det dags. Jag ska få manuset klart, låta det vila, läsa och sedan... Ja. Det hela är skämmande. Men det är inte i mina händer mera sedan. Det är inte upp till mig att bestämma om det blir en bok eller inte. Jag kan bara reagera och förbereda mig inför plan B. Men det tar vi sedan.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Uppdatering: väntan, refusering, nytt och snart 30

Refusering nr 2

Ny blogg, ny och gammal längtan