Skicka in till förlag, nästa?


För flera, flera veckor sedan lekte jag med tanken att skicka in till förlag fredagen den 13 september. Och för knappt två veckor sedan fick jag Författarskolan-kursens sista feedback. Går tidtabellen ihop? 

Nä.

Jag har lovat mig själv att ge den här romanen tid och kärlek, och just nu behöver den mera tid. Så jag är inte riktigt där ännu, men så småningom ska jag nog få ihop allt och skicka in till förlag. Redan det att jag insett att jag kommer göra det känns helt otroligt. (Sedan efter att det är gjort kommer jag nog bli galen, men jag får väl bara keep busy då.)

Det är konstigt hur bra feedback kan få mig att totalt uppslukas av mitt manus ännu ett varv. Förra veckan funderade jag över vad jag skulle bearbeta, men redan förra veckoslutet var jag igång. Jag tänker försöka skriva varje dag nu tills jobbet är gjort, sedan läsa, fundera och fixa lite till.

På kursveckoslutet fick jag visserligen mycket bra feedback, men det var ju ändå det mer konstruktiva som jag fastnat på. Och det är ju bra, för jag vill ju göra manuset bättre och nu vet jag hur det blir bättre. Men samtidigt är jag rädd. Jag gör en del stora ändringar (i min uppfattning då) och nu har jag ingen som läser och som kan bekräfta att de ändringar jag gör är inne på rätt spår. Det hela känns väldigt ensamt, speciellt när jag i ett år har haft någon som läst och kommenterat och höjt mitt självförtroende till skyarna. Nu sitter jag ensam hemma. Och jo, skrivandet har ju alltid varit ensamt, det har alltid varit jag och min värld. Men det där med att stå på egna ben gör mig, just nu, just i dag, helt totalt överväldigande livrädd. 

Men jag fortsätter att skriva ändå. För romanen ska skrivas, den ska bli klar. Och jag vet att den blir ännu bättre nu. Och så småningom ska den vidare. Så småningom.

Kommentarer

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Uppdatering: väntan, refusering, nytt och snart 30

Refusering nr 2

Ny blogg, ny och gammal längtan