Manuset är skickat till förlag

Det har varit tyst på bloggen ett tag igen. Delvis har det att göra med att jag haft fullt upp, delvis med att jag bara inte varit sugen på att blogga. Så, att, joo... 

Men nu har det hänt en grej. Det har liksom framskridit i på författardrömfronten. Jag har nämligen skickat in mitt manus till förlag! 


Det känns konstigt. Konstigt att jag kommit så här långt, konstigt att jag vågat skicka in, konstigt att jag nu sitter här och hojtar vitt och brett att SE HÄÄÄR, ETT MANUS JAG TROR PÅ, ETT MANUS SOM NU FINNS HOS FÖRLAG. 

Jag vet knappt vem jag är längre. Det känns som om jag blottar mig, som om jag hänger ut mig själv inför Svenskfinland och världen. Går det bra, så är det ju fint. Lyckas det så kan de som läser säga att de följt med, typ, nästan från början. Går det dåligt så... Ja, jag vill ju inte säga att det finns de som är skadeglada,  men sen igen är det ju bara mänskligt. Är folk skadeglada så får de väl vara det då, det är inte mitt problem. (Och ni som läser är inte skadeglada, eller hur? Ni vill ju bara läsa och se hur det går för mig och mina romanprojekt.)

Egentligen känns det helt okej. Det känns bra att vara öppen med det jag håller på med. Det här är en så viktig del av mitt liv, det vore nästan som att ljuga om jag höll tyst om det. 

Så mitt manus är skickat till förlag. Nu ska jag vänta. Det är ju inte jag som bestämmer vad som ges ut på förlagen, jag kan bara göra mitt. 

Drömmen om att bli finlandssvensk författare är vid liv. 
Så nu ska jag hålla tummarna att det går vägen.

Kommentarer

  1. Stort lycka till! Själv fick jag ju ta ett antal refuseringar först, men det blev ju bra till slut. Hoppas du inte behöver gå den hårda vägen. Heja och grattis!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Jag hoppas det går vägen, annars får jag bara kämpa vidare. :)

      Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Uppdatering: väntan, refusering, nytt och snart 30

Refusering nr 2

Ny blogg, ny och gammal längtan