Uppdatering: väntan, refusering, nytt och snart 30

Aj, aj, förlåt! Tiden har sprungit iväg och jag har inte bloggat. Men ja... Det med det.

Ni kanske undrar hur det gick med manuset jag skickade in? Nå, jag väntar ännu från annat håll, funderar på att skicka vidare åt flera förlag, och så fick jag en refusering. Ungefär två veckor från att jag skickat in det kom det här på mejlen:Klart att det var tråkigt att få ett nej. Klart att jag var ledsen. Men om min första manusrefusering någonsin är så positiv att förlaget berömmer mitt skrivande och ser hur mycket jobb jag lagt ner, att jag är välkommen att skicka in ett nytt manus och de till och med förstår om jag vill skicka det till annat förlag  nå, jag bedömer att det här inte direkt är en standardrefusering. Så med tanke på att det här är min första refusering, så börjar det bra. Förr eller senare kommer den här boken, eller en annan, publiceras. För jag skriver bra, utan tvekan.

Jag har det som krävs.

I november påbörjade jag faktiskt en annan roman. En som jag väntat med rätt länge. Jag deltog i NaNoWriMo men vann inte. Sista veckan sa huvudkaraktären stopp, så jag har låtit råmanuset vila sedan dess. I nuläget har jag haft två veckors paus från skrivandet... Förutom det att jag påbörjat en diktsvit som jag funderat på hela hösten och så har jag börjat skriva om ett NaNoWriMo-manus från 2015. Dikterna är grymt spännande, men inget jag kan tvinga fram, så jag låter dem komma lite vartefter. Och manuset från 2015 är fruktansvärt dåligt. Språk och gestaltning och berättelse är riktigt hemska. Men det finns något där. En del karaktärer och själva platsen är ännu väldigt tydliga i mitt huvud trots att det är flera år sedan jag sett på manuset. Det är spännande det också.

Så ja, det är nuläget. Jag försöker ta det lugnt, försöker skapa lite mer kravlöst samtidigt som jag gör upp planer för 2020.

Och om en vecka fyller jag 30. Jag hade väl tänkt hinna med en hel del innan 30, men nu är allt mest på hälft. Men det är okej. Jag har varit redo för 30 redan länge och jag tror goda ting är på kommande. Vem vet – kanske en plot twist.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Refusering nr 2

Ny blogg, ny och gammal längtan